DESCARTES'İN YÖNTEMİ VE TARİHE UYARLANMASI

16. yüzyılın sonunda dünyaya gelen Rene Descartes , 17. yüzyılda ortaya koyduğu düşüncelerle Aydınlanma Dönemi için önemli bir isim olmuştu...

15 Ağustos 2021 Pazar

ONLİNE HAÇLI KAYNAKLARI PROJESİ HAKKINDA

 

ONLİNE HAÇLI KAYNAKLARI PROJESİ

    "Online Haçlı Kaynakları Projesi" hakkında bilgi academia platformu üzerinden yayınlanmıştır. Projenin amacı Haçlı çalışmalarında kullanılacak birinci el kaynaklara kolay ulaşımdır. Haçlı kaynakları ve bu kaynakların çevirileri hakkında bilgi veren proje, ulaşımı mümkün kaynaklara erişim sağlamaktadır. Academia platformu üzerinden yayınlanan dosya içerisinde proje şu sözlerle ifade edilmektedir: 

Online Haçlı Kaynakları Projesi, Haçlı çalışmaları alanında araştırmacılar tarafından kullanılan çeşitli dillerdeki birincil kaynaklara hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmayı amaç edinmiş bağımsız bir projedir. Proje kapsamında kaynakların yazarlarına, isimlerine, türlerine, kronolojik ve coğrafî sınırlarına, dillerine, edisyonlarına ve modern dillerdeki çevirilerine yer verilecektir. Oluşturulan tablodan kaynakların edisyonlarına ve çevirilerine bir tıkla ulaşılacaktır. Online erişime açık edisyonların ve çevirilerin yanı sıra, erişime kapalı olan edisyonların ve çevirilerin künyeleri de tabloda yer almaktadır. Projenin dönemsel sınırlarını 1095-1444 yılları arası oluşturmaktadır.


   Projenin koordinatörlüğünü Abdurrahman Onur ÇALIŞIR yaparken, araştırma ekibinde birçok araştırmacının ismi yer almaktadır. Projeye katkı sağlamak isteyenler için onlinehaclikaynaklariprojesi@gmail.com adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz. 

      Proje dosyası 06.08.2021 tarihinde düzenlendiği haliyle 16 sayfadan oluşmakta, bunun son 8 sayfasında tablo halinde kaynaklar listelenmektedir. Değerli proje koordinatörü ve proje ekibini tebrik eder ve başarılar dileriz.

***

Projenin Academia Sayfası: ONLİNE HAÇLI KAYNAKLARI PROJESİ

Projenin Twitter Sayfası: @haclikaynaklari

Projenin E-posta Adresi: onlinehaclikaynaklariprojesi@gmail.com

Proje Dosyasına Drive üzerinden ulaşmak için: ONLİNE HAÇLI KAYNAKLARI PROJESİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder