DESCARTES'İN YÖNTEMİ VE TARİHE UYARLANMASI

16. yüzyılın sonunda dünyaya gelen Rene Descartes , 17. yüzyılda ortaya koyduğu düşüncelerle Aydınlanma Dönemi için önemli bir isim olmuştu...

2 Şubat 2018 Cuma

YUNAN HARFLİ TÜRKÇE BİR VAFTİZ BELGESİ

Aşağıda fotoğrafı verilen belge "Karamanli Rumları(Καραμανλιδεσ)/Karamanlidika(Καραμανλιδικα)" sayfasından alınmıştır. Aktarma çalışmasında grup içinde oluşan yorumlardan faydalanılmıştır(Murat Cömert, Kerim Altug ve Despina Vitouni). Despina Vitouni'ye bu paylaşımından dolayı özellikle teşekkür ederim. Bazı kelimlerin anlamları parantez içinde "()" , okunamayan kelimeler "[...]" köşeli paranteziyle  ve bazı okuma tahminleri ise "[]" köşeli parantez içinde verilmiştir.  
...

Vaptizma(Vaftis) Şahadetnamesi

No: 22
GÖLCÜK'DE IOANNES PRODROMOS ŞERİF EKKLİSYASI(KİLİSESİ)
VAPTİZMA(VAFTİZ) ŞAHADETNAMESİ

1910 senesi 10 A[prıl](Nisan) mahının(ayının) ................. günü Gölcük'de Rum Ortodoks ehalisinden(ahalisinden) Kalandar[polne?] oğlu ve zevce-i meşrûası(meşrû eşi) [Ç...]'dan tevellüd(dünyaya gelen) etmiş bulunan çocuğun şerif Vaptizma(vaftiz) resmi Aziz Ortodoksos Anatoliki Ekklisya'nın(Kilise'nin) usûl-i mukaddesi(kutsal yöntemi) ve kavâid-i mevzua-i şerifesi(yürülükte olan şerefli kurallar)  dairesinde maârifetimle bi'l-icra nounosu(vaftis babası) [...]rus Potos oğlu olduğunu ve zîrde(altta) isimleri muharrer(yazılı) şühud(şahitler) muvacehesinde(karşısında) ismi de Ioan Kalandar oğlu tesmiye edildiğinde(ad verildiğinde) bi't-tasdik(tasdik ederek) imza ederim. 

Gölcük'de 20 Mayıs 1910 

Dede                               Şühud(Şahitler)                               Vaftiz eden Papaz 
.................                     Kor[us?] oğlu T[e]m[ir?]                  P[...]
                                      [...]oğlu [Markos?]

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder