DESCARTES'İN YÖNTEMİ VE TARİHE UYARLANMASI

16. yüzyılın sonunda dünyaya gelen Rene Descartes , 17. yüzyılda ortaya koyduğu düşüncelerle Aydınlanma Dönemi için önemli bir isim olmuştu...

25 Ekim 2014 Cumartesi

Kesitler

Şempanzeler insanlara benzer olarak çocukluk dönemlerinde şempanzelerin yüzünü ayırt ettikleri psikolojik deneyler ile kanıtlanmıştır. Eğer şempanzeler ve insanlar içli dışlı olsa insanlar şempanzeleri ayırt edebilecek, şempanzelerde insanları ayırt edebilecektir. İçli dışlı olarak yaşanan mekanlarda bunun görüldüğü anlaşılmaktadır. Tabi bu özelliği çocukluk döneminde kazanıyoruz/kazanıyorlar. Bu mekan oluşmadığı zaman bu yetenek zamanla ortadan kalkıyor.

Psikoloji dersinden bana kalan diğer bilgi filmlerde eklenen bizim 24. kare dediğimiz beşik altı mesajları dünyada yasaklanmış.(Tabi her yasağa uyulduğunu görmediğimize göre) Bunun yerine ürün yerleştirmesi yapılıyor.

Dün İzmir'de yağmur baya iyi yağdı. Buca Koop meydanında Kadıoğlu Pide salonunda oturuyorduk ve birden yağmur başladı. Biz diner diye düşündük ama o hiç vazgeçmeden yağmaya devam etti. Neyse ki iş yeri sahibi/çalışanı insaflı adammış bizi arabasıyla bıraktı. O yüzden reklamını yapmaktan rahatsız olmuyorum. Bir de Buca'nın gölet olmasını bir daha izledik artık şu altyapı işini halletseler iyi olur. Bir sağanakta yollar yürünmeyecek hale dönüyor. Madem üniversiteyi dağın tepesine yaptın, alt yapısını da yap!

Yakınçağ Osmanlı Tarihi dersinde önerilen kitaplar(Sadece dünkü derste): Ali Akyıldız, Osmanlı Bürokrasisi ve Modernleşme; Sina Akşin(Editör), Türkiye Tarihi 3 Osmanlı Devleti (1600-1908); Modern Türkiye'nin Siyasal Düşünceleri 1 Tanzimat ve Meşrutiyetin Birikim; Halil İnalcık, Mehmet Seyit Danlıoğlu(Editörler), Tanzimat; Reşat Kaynar, Tanzimat ve Mustafa Reşit Paşa; Engelhardt, Tanzimat ve Türkiye; Orhan Kurmuş, Emperyalizmin Türkiye'ye Girişi; A.D. Noviçe, Osmanlı'nın Yarı Sömürgeleşmesi.

Arınma Gecesi: ANARŞİ filmini izleyin ve izlettirin. Güzel filim otobüsün yanarak arabanın arkasından geçtiği sahneyi kaçırmayın. Zengin olsak da arınsak, Türkiye'de bir gün bütün suçlara izin verseler ne olur.? Zaten serbest değil mi parası olana..?

Ben Teddy izlemeye gidiyorum. Teddy bir çocuğu hayali oyuncak ayının arkadaşı olmasını istemesi buraya kadar standart gelebilir. Çocuk büyüyünce arkadaşından ayrılmazsa neler olur. İzleyin ve görün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder