DESCARTES'İN YÖNTEMİ VE TARİHE UYARLANMASI

16. yüzyılın sonunda dünyaya gelen Rene Descartes , 17. yüzyılda ortaya koyduğu düşüncelerle Aydınlanma Dönemi için önemli bir isim olmuştu...

17 Eylül 2015 Perşembe

İZMİR ARKEOLOJİ MÜZE BAHÇESİ/KİTABELER



İzmir Arkeoloji Müzesi Serisinin Devamı olarak İzmir Arkeoloji Müzesi Bahçesinde bulunan Kitabeleri ele alıyoruz.

Kitabeler hakkında yeterli bilgi olmadığı gibi, bilgi düzensizliği de göze çarpıyor(bkz.Korsan Yazıtının hangisi olduğu belli değildir). Müzenin bazı yazıtlarla ilgili yanlarına koyduğu bilgileri de sizlerle paylaşıyorum. 







Mermer Yazıt-Miletos(Akköy)- Kalabaktepe'nin güney doğusundaki bir kilise duvarında devşirme malzeme olarak kullanılmış şekilde bulunmuştur. 

Mermer Yazıt-İzmir Değirmentepe'nin eteklerinde bulunmuştur.-Üzerinde 17 satır Grekçe yazıt bulunmaktadır. Yazıtından: arka arkaya 3 yıl Asya Prokonsüllüğü görevini yürüten L. Egnatius Victor Lollianus'un, Asya Eyaletinde Smyrna onuruna ilk genel yarışmayı düzenleyen 3. kez Asya yöneticiliği yapmış L. Pescennius Gessius anısına ithaf ettiği heykeline ait olduğu anlaşılmaktadır. 

Arap harfli bir kitabe. 



Yukarıdaki kitabelerden birisi Korsan Yazıtı olarak bilgisi bir levhada verilmektedir. Teos Kentine(Seferihisar) korsanlar saldırmış ve özgür yurttaşları kaçırarak fidye istemesi hakkında yazıt bilgi vermektedir. 

İbrani yazısı olduğunu düşündüğüm ama emin olmadığım kitabeler.


Bu kitabelerin durumu bahçede pek iç açı görünmemektedir. 

Latin Harfli  ve Yunan Harfli çift dilli kitabe. 

Yunanca Kitabeler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder