DESCARTES'İN YÖNTEMİ VE TARİHE UYARLANMASI

16. yüzyılın sonunda dünyaya gelen Rene Descartes , 17. yüzyılda ortaya koyduğu düşüncelerle Aydınlanma Dönemi için önemli bir isim olmuştu...

5 Eylül 2017 Salı

PUTPEREST BİR İMPARATORUN ÖRNEĞİ(YUNAN HARFLİ TÜRKÇE)

Amerika Misyoner Şirketi tarafından Aramyan matbaasında yayımlanan Angeliaforos Çocuklar İçin süreli yayınının 1 Ağustos 1876 tarihli sayısında "Putperest Bir İmparatorun Örneği" başlıklı yazıyı aktardım. Bu yazıda Iulianos'un başından geçen bir olay ve İsa'nın bir sözüne yer verilmektedir.


PUTPEREST BİR İMPARATORUN ÖRNEĞİ

Iulianos Roma İmparatoru iken onun şerefine birçok taştan oyma tasvirler dikilmişti. Iualianos'un düşmanlarından tasvirin birinin yüzünü yaraladı. İmparatorun saray takımından birisi bu şeyi görerek efendisine nakil etti ve o kabahatine bedel fena bir şey etsin diye rica etti. Fakat imparator eline yüzüne çaldıktan sonra gülerek şöyle söyledi: "Yüzüme hiç bir zarar olmamış ve hiç bir yerimde yara yoktur, niçin bu ademe zarar edeyim." Birden bire gazaba gelmekten böyle tahammül etmek daha iyi değil mi? Putperest imparator bu hususta kafamıza dahi bir güzel örnek vermiştir. Hristos ise bize ondan daha iyi bir yok öğretmiştir: "Düşmanlarınızı seviniz, size beddua edenlere hayır dua eyleyiniz, size buğz[nefret] edenlere iyilik ediniz ve sizi incitenler hem size teatti[haksız yere el uzatma] edenler için dua ediniz." 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder