DESCARTES'İN YÖNTEMİ VE TARİHE UYARLANMASI

16. yüzyılın sonunda dünyaya gelen Rene Descartes , 17. yüzyılda ortaya koyduğu düşüncelerle Aydınlanma Dönemi için önemli bir isim olmuştu...

22 Nisan 2021 Perşembe

Yeni Kitap: "Zenon ve Kleanthes - Stoa Felsefesinin Kuruluş Fragmanları"

C. Cengiz Çevik, Roma’da Siyaset ve Felsefe, Cicero’nun Devleti, Copernicusçu İlk Bildirim isimli kitap çalışmalarını ortaya koymuştur. Cicero, Seneca, Sextus Empiricus, Martin Luther, F. Bacon, Copernicus, Demokritos, Herakleitos, Diogenes, Epiktetos, Horatius gibi düşünürlerin kitap çevirisini veya derleme şeklinde çevirisini yapmıştır. Türkçe literatüre katkılarından dolayı kendisini tebrik ederiz.


Stoa Felsefesinin Kuruluş Fragmanları

C. Cengiz Çevik yeni derleme ve çeviri çalışmasını şu tweetlerle duyurdu:

Zenon ve Kleanthes - Stoa Felsefesinin Kuruluş Fragmanları

Yaklaşık 8 sene önce Zenon’un fizik fragmanlarını çevirerek başladığım bu çalışma sonunda tamamlandı ve Albaraka Yayınları’ndan çıktı. (@albarakayayin) Kısa süre içinde raflarda yerini bulacak. Hayırlı olmasını dilerim. 

Bu çalışma eserleri bugüne ulaşmamış olan Stoa felsefesinin kurucusu Zenon ile öğrencisi Kleanthes’in Mantık, Fizik ve Etik fragmanlarını içeriyor. Çoğu dilde Stoa felsefesinin kuruluş dönemiyle ilgili böyle bir fragman derlemesi yok. Türkçe literatüre katkı sağlaması dileğiyle.


Stoa Felsefesinin Kuruluş Fragmanları



Seneca

Epiktetos

Seneca

Seneca


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder