DESCARTES'İN YÖNTEMİ VE TARİHE UYARLANMASI

16. yüzyılın sonunda dünyaya gelen Rene Descartes , 17. yüzyılda ortaya koyduğu düşüncelerle Aydınlanma Dönemi için önemli bir isim olmuştu...

25 Aralık 2016 Pazar

Karamanlıca Aktis'ten Bir Reklam:Elbise Mağazası

Karamanlıca(-Yunan Harfli Türkçe) bir yayın olan Aktis'ten bir reklamı aktarmaya çalıştım; eksiklerini bildirirseniz sevinirim.


POLİKRON OMURLOGLU

ERKEK VE ÇOCUKLAR İÇÜN

HAZIR VE ISMARLAMA ELBİSE

MAĞAZASI

Eski postahane arkasında, 10 ve Mahmud paşa basında, Tarakçı sokağı karsusında 20 numerolu mağazalarında müşterilerini her suretle memnun ideceğinden, mezkûr(-adı geçen) mağazaları bir kerre ziyaret etmek kafidir.

Müsterii kırama(?-soylu müşteri) suhulet(-uygun ortam) olmak üzere, rekkabet kabul itmez derecede ehvenfiatlarla(-daha ucuz fiyatlarla) tekasitle(-taksitle) dahi satıs icra idilmektedir.

Anatollu hemşehrilerimiz içün seref(-şeref) teskil(-teşkil) iden mezkûr mağazaları tercih itmeleri ilan olunur.


4 yorum:

  1. Kurumun adı "ömürlüoğlu" olmasın?

    YanıtlaSil
  2. Suhulet'in sadece kolaylık anlamı yok ki... Hatta benim bildiğim anlamı nezaketti... Ancak TDK "uygun ortam" anlamını da veriyor ki bu daha makul bir seçim oluyor... Cümle "müşteri" ile değil, "müşterii" ile başlıyor. "Kiram"ın "kırmak" fiiliyle bir alakası yok, soylular, eli açıklar demek. Yani "müşteri-i kiram" "soylu/elit müşteriler" oluyor...

    YanıtlaSil
  3. Ve evet, mağazanın adı da Omourloglou ya da Omurloglu... Nasıl yazıyorsak artık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, gereken düzeltmeleri yapıyorum. :)

      Sil